dimarts, 7 d’abril del 2009

Sípia estofada amb patata

1 sípia
1 Ceba
3 alls
1 Pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 o 2 Tomàquets madurs
1 kg de patates mes o menys(segons comensals)
oli; sal
Ingredients per a la picada:
les quantitats les poso a ull
ametlles torrades;avellanes;pinyons;1 all;julivert;1 vaset de vi blanc;i la bosseta de salsa que porta la sípia

MODE DE PREPARACIÓ:
Rentar bé la sípia,i reservar la bosseta de la salsa. Tallar la sípia a trocets,picar la ceba i els alls, tallar els pebrots a trossos petits.Pelar els tomàquets i ratllar,pelar les patates i tallar-les a trossos grans.
Posar una cassola de fang al foc,con un xorro d'oli i la sípia tallada a trocets,afegir la ceba i els alls i deixar que vagi daurant,a continuació el pebrot verd i vermell,a continuació el tomàquet pelat i ratllat se li dóna unes tornades i s'afegeixen les patates tallades a trocets, assaonar i deixar que es dauri tot junt.
En una olla apart, es posa a escalfar aigua i quan esclafeixi a bullir se li afegeix a la cassola, que cobreixi les patates i es deixa coure.
Mentre en un morter,matxacarem les ametlles;avellanes;pinyons;l'all;julivert i la bosseta de la salsa que tenim reservada. Quan estigui ben picat afegirem el vas de vi blanc,dissoldrem bé i reservem.
Quan les patates estan a mig coure,afegirem la picada,remourem i deixarem coure fins que les patates estiguin tendres,rectificar de sal,han de quedar amb caldet espès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada