diumenge, 24 de maig del 2009

SOPA DE MENTA

Aquesta recepta és una de les més barates que, segurament, existeixen. És sana i alimenta. És tan austera que és pròpia d'època de vaques magres. De temps de crisi, guerres i postguerres. Només us cal aigua, pa i cinc o sis fulletes de menta, que podeu tenir a casa en un test.

Agafeu sis o set llesquetes de pa sec, les fulles de menta prèviament netes passades per sota l'aigua. Poseu a bullir aigua. No massa per evitar que la sopa quedi excessivament clara. Afegiu-hi el pa sec i les fulles de menta i deixeu-ho bullir uns minuts amb un pols de sal. Quan us sembli que la infusió amb la menta ja pot haver donat prou gust, amb 10 minuts serà suficient, podeu apagar el foc.

Després podeu retirar les fulles de menta o no. Va a gustos. Agafeu el "pimer" fins quedi la sopa homogènia. I ja està. S'hi pot afegir un pols de pebre i un raig d'oli, per exemple.
La sopa de menta és molt lleugera i es pot servir a qualsevol temperatura i a qualsevol estació de l'any. Ah...i la menta té moltes propietats medicinals.

Bon profit.(per en David de Montserrat)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada