diumenge, 24 de maig del 2009

SOPA DE MENTA

Aquesta recepta és una de les més barates que, segurament, existeixen. És sana i alimenta. És tan austera que és pròpia d'època de vaques magres. De temps de crisi, guerres i postguerres. Només us cal aigua, pa i cinc o sis fulletes de menta, que podeu tenir a casa en un test.

Agafeu sis o set llesquetes de pa sec, les fulles de menta prèviament netes passades per sota l'aigua. Poseu a bullir aigua. No massa per evitar que la sopa quedi excessivament clara. Afegiu-hi el pa sec i les fulles de menta i deixeu-ho bullir uns minuts amb un pols de sal. Quan us sembli que la infusió amb la menta ja pot haver donat prou gust, amb 10 minuts serà suficient, podeu apagar el foc.

Després podeu retirar les fulles de menta o no. Va a gustos. Agafeu el "pimer" fins quedi la sopa homogènia. I ja està. S'hi pot afegir un pols de pebre i un raig d'oli, per exemple.
La sopa de menta és molt lleugera i es pot servir a qualsevol temperatura i a qualsevol estació de l'any. Ah...i la menta té moltes propietats medicinals.

Bon profit.(per en David de Montserrat)

dissabte, 9 de maig del 2009

Un bon sopar acompanyat de bon Jazz...slow life!

Jazz, un bon vi i un bon sopar... i tot alhora? increïble..

..... però no tenim temps i volem preparar quelcom per triomfar :)...doncs aquí va la proposta:

JAZZ
Dave Brubeck Time Out. Sublim.




i especialment Take Five!:



i ara, com farem peix,.. un vi blanc, exquisit:

ENATE GEWÜRZTRAMINER



Varietats: 100 % gewürztraminer.
Cata: El Gewürztraminer, obra mestra de la viticultura alsaciana, és un vi que exhibeix el que el seu nom ja indica: un marcat caràcter especiat ("Würzig", en alemany). El seu ventall aromàtic és ampli i exuberant, ple de matisos amelats i florals. En boca és untuós i aterciopelat, destacant elegants aromes de rosa i espècias que desemboquen en un final sedós i evolupant. Déu ni do oi?
Servei: 8 - 10 ºC.
Gastronomia: És ideal com aperitiu i harmonitza igualment amb formatges forts, macedònies i plats exòtics.


I per acabar el triangle perfecte:
Farem un pica pica, mentre conversem, escoltem jazz i tastem el vi:

Musclos de Roca al vapor
Gambes
Popets
Cloïsses al vapor amb tocs de llimona
Torrades untades amb mantega i salmó
i de segon un llucet per cap acompanyat d'uns espàrregs triguers a la brasa.

Interessant combinació oi? Per cert, si esteu ben acompanyats sempre podeu reduir llum i repartir unes espelmes per la taula......... ;)

Verdures amb tempura

Carbassó
Pastanaga
Porro
Espàrrecs
Farina de Tempura
Aigua
Gel

Formar una pasta amb la farina, l'aigua i el gel, ha d'estar molt freda. Tallar les verdures en palets. Arrebossar-les en aquesta pasta i fregir-les.