Aquesta recepta la vaig escoltar d'una oient a RAC 1. Que ningú es pensi que aquesta proposta va contra una bona fideuà feta amb un bon fumet de peix de roca i uns calamars frescos però és una gran solució per aquell dia que sense estar preparats ens ve un caprici de solter o volem ser feliços amb la nostra gent compartint taula.
Es tracta de tenir una llauna de sèpia amb tinta i un pot de ceba fregida. Ho barregem tot en una paella o en una cassola de fang i hi afegim un parell de tasses de fideus o arròs bomba. Ho remenem un minut amb el foc encès i hi afegim uns ¾ de litre de fumet de peix envasat. En uns 12-15 minuts teniu la fideuà exprés llesta i si ho feu amb arròs uns 20 minuts. Controleu vosaltres mateixos la cocció tant en un com en l'altre cas.
Per a 4 persones:
1 llauna de 115 gr. de sèpia amb tinta
1 pot de 160 gr. de ceba fregida
½ kg de fideus o arròs bomba
I res més, un ampolleta de vi blanc de qualsevol DO dels Països Catalans i avall que fa baixada. Ah, per cert, a la fideuà de la foto hi surten unes cloïsses. Les tenia al congelador i vaig aprofitar l'ocasió per afegir-les, però habitualment la faig sense.
diumenge, 24 d’octubre del 2010
dimarts, 19 d’octubre del 2010
Com cuinar els rovellons...
Aquest cap de setmana he anat a plegar rovellons per l’Alta Ribagorça. No donaré més detalls ja que és coneguda la confidencialitat dels llocs on es troben…. Costa trobar algú que et rebel•li un lloc... ;)
Tot caminant pel bosc em vaig trobar a un pagès collonut que em va explicar com cuinar els rovellons per a que quedin més saborosos. Us deixo el seu consell. Jo ho vaig provar i queden genials:
Tots aquests passos s’han de fer ràpid per a que no es cremin:
1er: Posar-los en una paella sense oli ni res i deixar que treguin l’aigua (molt ràpid)
2on: Posar oli i sal a la paella
3er: Posar-hi vi blanc i esperar a que l’hagi absorbit el bolet
I ara a menjar-los! Veureu com el plat queda molt més saborós.
Bon profit.
T'he trobat! :)
...i si t'ha agradat,..comparteix la recepta!
Tot caminant pel bosc em vaig trobar a un pagès collonut que em va explicar com cuinar els rovellons per a que quedin més saborosos. Us deixo el seu consell. Jo ho vaig provar i queden genials:
Tots aquests passos s’han de fer ràpid per a que no es cremin:
1er: Posar-los en una paella sense oli ni res i deixar que treguin l’aigua (molt ràpid)
2on: Posar oli i sal a la paella
3er: Posar-hi vi blanc i esperar a que l’hagi absorbit el bolet
I ara a menjar-los! Veureu com el plat queda molt més saborós.
Bon profit.
T'he trobat! :)
...i si t'ha agradat,..comparteix la recepta!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)