diumenge, 24 d’octubre del 2010

Fideuà negra exprés / Arròs negre exprés (per en David de Montserrat)

Aquesta recepta la vaig escoltar d'una oient a RAC 1. Que ningú es pensi que aquesta proposta va contra una bona fideuà feta amb un bon fumet de peix de roca i uns calamars frescos però és una gran solució per aquell dia que sense estar preparats ens ve un caprici de solter o volem ser feliços amb la nostra gent compartint taula.

Es tracta de tenir una llauna de sèpia amb tinta i un pot de ceba fregida. Ho barregem tot en una paella o en una cassola de fang i hi afegim un parell de tasses de fideus o arròs bomba. Ho remenem un minut amb el foc encès i hi afegim uns ¾ de litre de fumet de peix envasat. En uns 12-15 minuts teniu la fideuà exprés llesta i si ho feu amb arròs uns 20 minuts. Controleu vosaltres mateixos la cocció tant en un com en l'altre cas.

Per a 4 persones:

1 llauna de 115 gr. de sèpia amb tinta

1 pot de 160 gr. de ceba fregida

½ kg de fideus o arròs bomba

I res més, un ampolleta de vi blanc de qualsevol DO dels Països Catalans i avall que fa baixada. Ah, per cert, a la fideuà de la foto hi surten unes cloïsses. Les tenia al congelador i vaig aprofitar l'ocasió per afegir-les, però habitualment la faig sense.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada