dilluns, 27 de desembre de 2010

TIRAMISU (per Xavier Puig)

Ingredients

1.- 5 ous
2.- Sucre (5 cullerades soperes)
3.- 2 tarrines de Mascarpone (al Mercadona)
4.- Nata per muntar (amb un mini tetra 200 ml n'hi ha prou, el tetra brick ha d'haver estat 2 hores a la necara abans de muntar la nata)
5.- Melindros durs (no sé com es diu en català o castellà, en italià són savoiardi)
6.- Cacau en pols
7.- Xocolata negra


Preparació:

1.- Separar el rovell de la clara dels ous
2.- Posar amb el rovell:
- 5 cullerades soperes de sucre
- 2 mascarpone
3.- Batre-ho fins que faci escuma
4.- Portar la clara al punt de neu i tirar-la sobre el que hem fet al punt 3. Al resultat li dic crema
5.- Preparar cafè com si fos per 4 persones... el secret de és que serà cafè amb llet!!!
6.- Posar el cafè en un recipient on puguis sucar els melindros durs
7.- Agafar la plàtara i posar al fons una capa la crema del punt 4
8.- Sucar melindros durs (xup xup a banda i banda, no han de quedar tous... posar i treure) i anar-los posant un al costat de l'altre sense que es toquin
9.- Quan hem acabat el primer pis, el cobrim amb la crema del punt 4 i repetir el punt 8.
10.- Normalment 3 pisos de melindros ja està bé, però cadascú pot fer el que vulgui
11.- Un cop acabats els pisos, agafar la nata, muntar-la (compte, ha d'estar ben freda abans de muntar-la) i posar-la a sobre de l'últim pis
12.- Posar-hi per sobre cacau i trossets esmicolats de xocolata negra
13.- Deixar reposar 12 hores a la nevera

BONPROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada